.

Saturday, April 23, 2011

Uzećemo Fed kup!

Preokret za pamcenje! Srpske teniserke su došle do ruba provalije i vratile se nazad u mecu sa Slovackom, kada to niko nije ocekivao. Recept za uspeh je jednostavan, prema mišljenju Aleksandre Krunic, potrebno je samo da imate veliko srce.

- Iskreno, nikada nisam ranije ovako pobedila. Preplavile su me emocije. I dalje ne verujem da smo uspele da se vratimo sa 2:6, 1:5. Ovo je bila kombinacije srece, ali i srca. Nismo se predavale i kada je situacija bila bezizlazna. Borile smo se do kraja, verovale smo u sebe i na kraju smo uspele. Srce je presudilo - objasnila je Kruniceva.
Srpske teniserke u februaru ocekuje cetvrtfinale Fed kupa, gde Jelena Jankovic veruje da naša reprezentacije može i do titule.
- Ne mogu baš najbolje da objasnim kako smo uspele da dodemo do pobede. Bile smo rešene da se borimo do kraja, i to nam se ocigledno i isplatilo. Išle smo agresivno na svaki udarac. Imala sam snage jer nisam bila na terenu prvog dana, pošto sam bila bolesna. Ovo je zaista velika pobeda za nas i iskreno verujem da možemo naredne godine i da osvojimo Fed kup - naglašava Jelena.

Posle duela sa Srpkinjama, razumljivo je što je slovacka lepotica Hantuhova bila utucena.
- Uz svo dužno poštovanje, naše protivnice nisu odigrale ništa posebno u dublu. Ne znam zašto, ali odjednom smo povukle rucnu i prestale da budemo agresivne. Umesto da se one nama prilagode, mi smo pocele da se prilagodavamo njihovoj igri, i to nas je koštalo pobede. Razocarana sam - rekla je Hantuhova.

Za razliku od srpskih heroina, slovacki mediji su osuli drvlje i kamenje po svojim teniserkama.
„Hantuhova i Ribarikova su sjajno krenule, a izgubile su zbog svoje lakomislenosti i grešaka. Nisu psihicki izdržale to što su imale suverenu prednost i što mogu lako da produ dalje“, navele su „Hospodarske novine“.

- Cestitam srpskim teniserkama. Pogotovo Aleksandri i Jeleni. Vratiti se u mec posle 2:6, 1:5 neverovatan je napor. SRBIJA - napisao je Janko Tipsarevic na „tviteru“.

Srpske teniserke naredni mec u Fed kupu ocekuje u februaru. Pored izabranica selektora Vraneša, u cetvrtfinalu se nalaze i selekcije Rusije, Ceške, Italije, Belgije, Nemacke, Španije i Ukrajine.

Posle meca u Bratislavi, srpske teniserke su se razišle po Evropi. Ana Ivanovic je otputovala u Španiju, Jelena Jankovic u Nemacku, Aleksandra Krunic ucestvuje na turniru u Belgiji, dok se Bojana Jovanovski vratila kasno sinoc u Beograd.


No comments:

Post a Comment