.

Thursday, April 28, 2011

Jedan Nojer ne čini finale

Mancester junajted savladao je kao gost ekipu Šalkea sa 2:0 i našao se na pragu finala Lige šampiona. Briljirao je golman domacih Manuel Nojer, bez cijih odbrana su Nemci mogli da prime bar pet lakih komada!

Mancester je razbio domacu ekipu u prvom delu. „Ðavoli“ su stalno držali težište igre na polovini rivala, dominirali u posedu i brzom razmenom pasova i utrcavanjem u prazan prostor lako ulazili u šanse. Nemacki predstavnik je imao jednog, ali veoma vrednog aduta, golmana Nojera. Reprezentativac „elfa“ branio je sve iz kategorije „nemoguceg“ i ulivao samopouzdanje ekipi. Ipak, Raul i drugovi nisu uspevali da izadu iz visokog presinga i sve lopte su gubili vec oko centra, tako da nisu ozbiljnije zapretili Van der Saru.
Trener Šalkea Ralf Ragink nije menjao ništa u sistemu igre, a nije se odlucio ni za promenu nekog od 10 igraca u polju, koji su naspram gostiju delovali kao mala deca! Mancester je nastavio s napadima, a Nojer s briljantnim odbranama. Ipak, bez adekvatne pomoci saigraca, koji su jako loše stajali u bloku, nije izdržao do kraja. Štaviše, primio je dva komada za isto toliko minuta. Gigs (67‘) i Runi (69‘), krunisali su deveti i deseti udarac u okvir gola sjajnog Manuela Nojera, koji je pre toga imao osam odbrana, o kojima ce Evropa još dugo pricati.
Jedan finalista je poznat. Mancester junajted s Nemanjom Vidicem na celu ceka pobednika dvomeca izmedu Reala i Barse. Talicni Murinjo ili neponovljivi Mesi?!

Šalke Mancester j.

9 Udarci 18
5 U okvir 10
3 Korneri 6
0 Ofsajdi 4
12 Faulovi 15
35 Posed % 65

Nemanja Vidic
Udarci 1
Faulovi za 0
Faulovi protiv 1
Pasovi 71/83
Pretrcao 9.25 km


No comments:

Post a Comment