.

Thursday, April 28, 2011

Nole probao da napije Gonzalesa!

Srpski šampion Novak Ðokovic pokazao se kao pravi domacin kada je juce poveo cileanskog tenisera Fernanda Gonzalesa u obilazak tornja na Avali. Tako su na srpski svojstven nacin Nole i Viktor Troicki objasnili gostu šta je to rakija.

- Secaš li se kako si popio rakiju koju sam ti dao jer si bio bolestan pred susret sa Davidenkom? Drmneš jednu i ima da igraš ko u najboljim danima - našalio se Novak sa Gonzalesom, kome su poklonili flašu „Avalinke“. Iako Cileanac nije degustirao ljutu, pitanje je kako ce odoleti srpskim lepoticama, koje su po oceni španskog asa i velikog prijatelja Srba, Felisijana Lopeza, lepše od Špankinja.
Tradicionalno srpsko gostoprimstvo pokazao je Novak, koji se juce našao i u ulozi vozaca! Naime, on je sam upravljao „mercedesom CLS“ i prevozio Viktora Troickog, Fernanda Gonzalesa i jednog fotoreportera.
Kada se s ekipom i trofejom koji ceka novog šampiona Serbia Open 2011 popeo na vrh Avalskog tornja, Nole nije mogao da odoli, a da visinu simbola Beograda ne uporedi sa kolegom Džonom Iznerom.

- Sada vidite kako Džon Izner vidi druge ljude - našalio se drugi reket sveta, aludirajuci na visinu americkog kolege.
Na kraju posete, teniseri su se upisali i u knjigu utisaka, i dok je Viktor pisao sitno slovo, Novak, koji je juce ocigledno bio u elementu, mu je dobacio:
- Dobro, bre, je l’ ti to roman pišeš? - na šta je neko iz mase dobacio.
- Ne, opisao je kako je tekla akcija ispred gola Partizana na derbiju - podsecajuci na Viktorov i Novakov rivalitet na relaciji Crvena zvezda-Partizan!

Srpski ministar diplomatije Vuk Jeremic nije sledio primer predsednika Borisa Tadica, koji je svojevremeno popio cašu šampanjca na fudbalskoj utakmici, zbog cega ga je nešto kasnije kaznio sudija za prekršaje.
Konobari su bili spremni da ga posluže, a onda je neko iz publike podsetio da je prema srpskim zakonima zabranjeno tocenje alkoholnih pica na sportskim priredbama. Jeremic je zbog toga bio oprezniji, pa su svecane zvanice nazdravile u Novakovoj trofejnoj sobi.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremic urucio je juce diplomatske pasoše našim najuspešnijim teniserima. Pasoše su dobili Ana Jovanovic, Bojana Jovanovski, Tipsarevic, Zimonjic, Troicki i, naravno, Ðokovic, dok ce dokumenta Jeleni Jankovic i Ani Ivanovic biti naknadno urucena.
- Izuzetna je cast što cemo imati priliku da budemo ambasadori naše zemlje. Koristicemo ih vrlo cesto zbog putovanja, olakšace nam posao na aerodromima - rekao je Nole.

Ministar Jeremic je bio akter još jednog smešnog dogadaja kada je ponudio ruku i podigao sa zemlje snimatelja Si-En-Ena, koji se spotakao i pao na zemlju u žurbi. Možda ga posle svega Amerikanci i zavole...

Ponedeljak
Tipsarevic - Nišikori 2:6, 6:2, 7:6 (7:0)
Zimonjic/Granoljers - Savic/Zekic 6:3, 6:2
Utorak
Lajovic - Volandri ne pre 20 sati
Bozoljac/Vemic - Nišikori/Zovko ne pre 21 sat


No comments:

Post a Comment