.

Saturday, April 30, 2011

NASTAVLJENA DOMINACIJA!!!

Partizan je zaigrao šampionski onda kada je to najviše trebalo. I ako možemo reci da je ceta Vlade Jovanovica imala padova tokom sezone, u sinocnjem finalu NLB lige protiv Olimpije (77:74) u Ljubljani pokazali su zašto su peti put zaredom šampioni takmicenja na Jadranu.

Nijednog trenutka pobeda crno-belih nije dolazila u pitanje pred desetak hiljada domacih navijaca.
„Zmajceki“ su samo na pocetku meca imali prednost, a u ostatku su dominirali crno-beli i rutinski došli do petog dijamantskog prstena.
- To je to covece, zbog ovoga sam došao u Beograd. Volim trofeje - kratko je posle meca rekao Džejms Gist.

A covek kojem je podizanje trofeja postalo hobi, kapiten crno-belih Pera Božic, rekao je da mu „taj posao“ ne pada teško.
- Uopšte mi nije dosadilo da podižem pehare. Slavimo samo veceras, a od sutra se vec okrecemo borbi za titulu i u srpskoj košarci - porucio je Božic posle trijumfa.
Sportski direktor Todoric priznao je da su bivši trener Dule Vujoševic i predsednik kluba Predrag Danilovic najzaslužniji za dominaciju crno-belih, koju nastavlja Vlade Jovanovic.
- Sezona je bila jako teška. Bio je ovo najneizvesniji šampionat do sada. Ipak, u finalu smo mnogo bolje odigrali nego protiv Buducnosti i zasluženo slavili - izjavio je Jovanovic, koji se i sam zahvalio „ucitelju“ Vujoševicu.

Drvlje i kamenje osuo je Peter Vilfan, slovenacka legenda, na sudije posle meca.
- Olimpija je vidno oštecena protiv Partizana. Sudije su bile uz crno-bele. Takode, nije mi jasno odakle 300 navijaca Partizana bez karata u hali, i to sa bakljama - pitao se Vilfan u intervjuu za slovenacke medije.

Olimpija - Partizan 74:77
(23:26, 16:17, 19:22, 16:12)

Dvorana: „Stožice“. Gledalaca: 12.000. Sudije: Dožai, Radovic, Herceg (svi Hrvatska).
Olimpija: Ožbolt 11, Betrans 3, Udrih 12, Kendrik 9, Ilievski 15, Špan, Anagonj, Markota 8, Salin, Šermadini 4, Bojsa, Jagodnik 12. Partizan: Džerels 20, Kecman 11, Lucic 5, Milosavljevic 3, Bogdanovic, Katic 8, Džavai 10, Bešovic, Božic, Gist 12, Veseli 8.


No comments:

Post a Comment