.

Wednesday, April 13, 2011

Sram ga bilo, što ovako ne sudi u Evropi?

Dugo posle poraza u poslednjim trenucima od Partizana (1:2), štoper Spartaka i bivši fudbaler Crvene zvezde Vidak Bratić ostao je da sedi na travi stadiona u Subotici.

Teško mu je palo što je izgubio maltene dobijenu utakmicu, a još teže se pomirio, kako kaže, sa suđenjem glavnog arbitra Milorada Mažića.
Zbog toga je burno reagovao i ispred pres sale posle utakmice.
- Vidim da danas po novinama pišu da sam napao igrače i ljude iz stručnog štaba Partizana! Taman posla... Oni su se tu slučajno zadesili, a ja sam bio ljut zbog suđenja Milorada Mažića. Njima nisam ništa rekao, niti bih, ali naš najbolji arbitar me je mnogo isprovocirao - počinje Vidak razgovor za „Alo!“.

Bratić se ne buni zbog penala za goste, nego zbog nedosuđenog kaznenog udarca za Subotičane kod vođstva 1:0.
- Interesantno je da je penal za crno-bele dosudio bez dileme. To je kao video, iako nije bio toliko očigledan prekršaj i ako je postojao, a igranje rukom u šesnaestercu Partizana nije video. To me mnogo nervira - ljut je bio iskusni štoper i dan posle meča.
Bratić tvrdi da nisu bili sporni samo dosuđen i nedosuđen jedanaesterac.
- Čovek je sve vreme navlačio prekršaje Partizanu blizu 16 metara, pogotovo posle našeg gola. Voleo bih da ga vidim da tako sudi neki evropski meč. Posle toga, siguran sam, više nikada ne bi bio internacionalni sudija - zaključuje Vidak.

Milorad Mažić važi za našeg, trenutno, najboljeg fudbalskog sudiju. Veliko priznanje dobio je 24. februara, kada je sudio revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope između Liverpula i Sparte, na čuvenom stadionu „Enfild roud“.


No comments:

Post a Comment