.

Thursday, April 14, 2011

Šampion kroz iglene uši!!!

Partizan se provukao u Subotici, u 21. kolu JSL - 2:1Partizan je teškom mukom zadržao bodovnu prednost u odnosu na Crvenu zvezdu posle gostovanja Spartaku - 2:1 (0:0).

 Subotičani su vodili do 70. minuta golom Mirića, ali je šampion prvo izjednačio pogotkom Petrovića iz penala, a potom je Tomić perfektno izvedenim slobodnjakom u zaustavnom vremenu doneo važnu pobedu crno-belima u šampionskoj trci.
Kada je nekoliko hiljada „grobara“, koji su juče bodrili svoj tim pod sloganom „Borba za pravdu i u crno-belom gradu“, očekivalo da se njihovi ljubimci konačno trgnu, usledio je hladan tuš. Pre neki dan pretučeni reprezentativac Marko Mirić, koji je osumnjičio upravo „grobare“ za taj incident, iskoristio je nepažnju crno-belih u odbrani i neometan sa pet metara poslao loptu u mrežu Stojkovića - 1:0.
Da Subotičani nisu slučajno peti, pokazali su i ataci ka golu Partizana i kod vođstva 1:0. Međutim, snovi o trijumfu pali su u vodu kada je Radosav Petrović pogodio sa bele tačke, posle faula nad Ivicom Ilievim u 70. minutu.

Tek posle izjednačenja, „parni valjak“ je stisnuo papučicu gasa. Usledila je idealna prilika u završnici meča za Ilieva, ali golman Aleksić brani zicer. Ipak, Subotičani nisu izdržali do kraja. Prave još jedan, čini se, nepotreban faul. Ovoga puta, na dvadesetak metara od gola. Igrao se treći od pet minuta sudijske nadoknade kada je Nemanja Tomić sjajno šutnuo i matirao Aleksića za, ispostavilo se, konačnih 2:1.
- Čestitam svojim igračima na pobedi i karakteru. Bilo je teško igrati po jakom vetru, pogotovo u prvom poluvremenu, a i Spartak nam nije dozvolio da dođemo do pasa. Ipak, verovali smo u sebe, igrali smo do kraja i pre vodećeg gola smo imali jednu veliku šansu. Ovo je za nas veoma važna utakmica - rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Izglednu šansu da udvostruči prednost Spartak je imao i u 60. minutu, kada lopta u ruku pogađa defanzivca šampiona Marka Jovanovića. Pištaljka sudije Milorada Mažića tada ostaje nema, ali se zato „čovek u crnom“ oglasio samo devet minuta kasnije, kada je svirnuo najstrožu kaznu za goste. Da li je bilo faula za penal na ivici šesnaesterca nad Ilievom i da li su Subotičani oštećeni za nedosuđen kazneni udarac, pokazaće analize stručnjaka posle detaljno pregledanih TV snimaka.

„Ne znam kako je jedan gospodin, poštovan čovek u Evropi, arbitar od renomea i svakako naš najbolji sudija, Milorad Mažić, sebi dozvolio da onako sudi. Šta ga je nateralo na to da nas ojadi“, zapitao se potpredsednik Spartaka Željko Knežević.
- Nama nije dosudio kazneni udarac posle ruke Krstajića, a protivniku je dodelio onakav penal, svirao je faulove samo oko našeg šesnaesterca. I još mnogo detalja je bilo koji su prelomili ovaj meč, a o njima ćemo u saopštenju koje ćemo izdati u ponedeljak. Posle ovoga mnogo toga je obesmišljeno - dodao je bio Knežević.

Spartak - Partizan 1:2 (0:0)
Stadion Spartaka u Subotici. Gledalaca: 5.000. Sudija: Mažić (Vrbas). Strelci: Mirić u 53. minutu za Spartak, Petrović u 68. iz penala, Tomić u 93. minutu za Partizan. Žuti kartoni: Vujaklija, Šarac, Bratić, Mirić (Spartak), Petrović (Partizan).
SPARTAK: Aleksić, Stevanović, Antonić, Bratić, Šarac, Simović, Milanković (od 79. Čovilo), Puškarić (od 70. Avrić), Torbica, Mirić, Vujaklija (od 89. Veselinov).
PARTIZAN: Stojković, Miljković, Jovanović, Krstajić, Lazevski, Petrović, Babović (od 55. Adija), Ilić, Vukić (od 74. Tomić), Iliev, Tejgo (od 83. Šćepović).


No comments:

Post a Comment