.

Friday, April 15, 2011

Đavolski dobar posao!

Mančester junajted je u polufinalu Lige šampiona! „Đavoli“ su i u revanšu bili bolji od Čelsija, ovaj put rezultatom 2:1 (1:0), a briljirao je dvostruki asistent Rajan Gigs.

 Strelci su bili Ernandez i Park za domaće i Drogba za goste. Reprezentativci Srbije, Nemanja Vidić i Branislav Ivanović odigrali su po 90 minuta.
Čelsi je pokušao da nametne ritam igre i napadne rezultat koji će ga odvesti u polufinale. Menadžer gostiju Karlo Ančeloti opredelio se za igru sa tri napadača - Toresom, Anelkom i Maludom, ali nije uspeo da drži težište igre na polovini Junajteda. Nakon jednog kornera, Nikolas Anelka je loše zatvorio levi bok, a to je na najbolji način iskoristio Rajan Gigs. Legendarni Velšanin je retko lucidnom asistencijom omogućio Ernandezu da sa gol linije ugura loptu u mrežu (43‘).
Aleks Ferguson je shvatio da u drugom delu ne treba srljati i držati visok nivo igre i primenio je jednostavan recept iz Premijer lige. Nakon vođstva igra se bazirala na organizovanoj odbrani i brzim kontrama.

Čelsi je u 70. minutu ostao sa igračem manje, nakon što je isključen Ramires, ali je samo nakon sedam minuta došao do poravnanja preko Drogbe. Radost gostiju trajala je svega 40 sekundi jer je Park postigao pobedonosni gol.
„Đavoli“ će protivnika u polufinalu dobiti večeras posle revanša između Šalkea i Intera (prvi meč 5:2).

Fudbaleri Barselone pobedili su Šahtjor i u Donjecku rezultatom 1:0 (1:0), nakon petarde sa „Nou Kampa“. Strelac odluke bio je Leo Mesi u 43. minutu. Aktuelni šampion Španije u polufinalu čeka Real, koji večeras treba da potvrdi pobedu u dvomeču sa Totenhemom.


No comments:

Post a Comment