.

Friday, April 15, 2011

Nemanja i Bane u „bici za Britaniju“

Jedini meč četvrtfinala Lige šampiona u kome postoji kakva-takva rezultatska neizvesnost igra se večeras na „Old Trafordu“ (20.45, RTS), gde će ponovo udariti Srbin na Srbina!

Nemanja Vidić (Mančester junajted) dočekuje Baneta Ivanovića (Čelsi) i posle tog meča saznaćemo koji će se jedini reprezentativac „orlova“ u samoj završnici boriti za plasman u veliko finale, koje se igra na „Vembliju“ 28. maja.
Domaćin svakako ima prednost, pobeda 1:0 u Londonu u prvom meču veliki im je zamajac, ali menadžer ser Aleks Ferguson napominje da će i prepun stadion biti glavni adut „crvenih đavola“ u nameri da se domognu polufinala.
- Naša najveća prednost je „Old Traford“, prepune tribine i fantastična atmosfera koju stvaraju navijači. Imamo gol prednosti, ali ne smemo da uđemo u meč uspavani, jer rival ima veliki kvalitet i može da nam stvori probleme. Ipak, uveren sam u dalji prolaz - ističe škotski stručnjak.

Njegov kolega na drugoj strani, Karlo Ančeloti, izgubio je šansu za trofeje u Engleskoj ove sezone, a i u ovom takmičenju mu se smeši eliminacija. U prvom meču na „Stamford bridžu“, Čelsi jedva da je šutnuo na gol Van der Sara, a pred večerašnji duel Italijan se uzda u prošlogodišnji trijumf na „teatru snova“, kojim su „plavci“ osvojili titulu u Premijer ligi.
- Znam da je teško pobediti u Mančesteru, ali imamo samopouzdanje da odradimo taj posao. Prošle sezone smo slavili na „Old Trafordu“, pa nešto slično, tačnije pobedu, priželjkujem i ove godine - iskren je Ančeloti.
Oba srpska reprezentativca, i Vidić i Ivanović, najavljeni su u startnim postavama, pa nam preostaje da se opustimo i uživamo u „bici za Britaniju“, kako Ostrvljani nazivaju ovaj četvrtfinalni duel.

Ukrajinski Šahtjor tražiće večeras častan oproštaj od Lige šampiona u okršaju sa najboljim timom na planeti Barselonom. Katalonski majstori bili su prejaki u prvom meču za „Brazilce“ sa istoka Evrope (5:1), pa sa zavidnim kapitalom stižu na „Donbas arenu“ u nameri da odrade posao.
- Biće teško, iako branimo ozbiljan rezultat u Donjecku. Svašta može da se desi za 90 minuta, fudbal je nepredvidiv, a Šahtjor ima dobar tim. Znači, ne smemo da menjamo stil, idemo tamo da igramo napadački i damo gol - poručuje Pedro, sjajni napadač Barse.
Međutim, vezista Šahtjora Luiz Adrijano poručuje da ništa nije gotovo i da se „rudari“ ne predaju.
- Ako nas je Barselona pobedila 5:1 na svom stadionu, zašto mi ne bismo mogli njih da savladamo 4:0 u revanšu? Ne zaboravite da smo u osmini finala kod kuće pobedili Romu 3:0 i ubeđen sam da možemo u polufinale - istakao je Adrijano.

- Mančester junajted nije izgubio nokaut meč na „Old Trafordu“ od 2005. godine i poraza od Milana
- Junajted je pobedio u šest poslednjih duela u svim takmičenjima
- Fergusonov tim ove sezone nije izgubio nijedan meč kod kuće
- Berbatov je sa 22 gola najbolji strelac Mančestera, a nijedan nije dao u Ligi šampiona
- Čelsi je dao samo dva gola na poslednje tri utakmice
- Fernando Tores (plaćen 50 miliona funti) nije postigao nijedan gol na 11 utakmica, koliko je odigrao za Čelsi
- Branislav Ivanović je jedini u oba tima odigrao sve mečeve u Ligi šampiona ove sezone
- Nikolas Anelka je drugi strelac u Ligi šampiona
- Čelsi je dobio samo pet od 10 mečeva na kojima je Tores igrao

Mančester j. - Čelsi
Pauziraju ako dobiju žuti karton: Obi Mikel, Ramireš, Tores, Žirkov (Čelsi).
Šahtjor - Barselona
Suspendovani: Rat (Šahtjor), Inijesta (Barselona). Pauziraju ako dobiju žuti karton: Gai, Luiz Adrijano,Čigrinski, Srna, Rakitski (Šahtjor).
Šalke - Inter
Suspendovani: Kivu (Inter), Farfan (Šalke). Pauziraju ako dobiju žuti karton: Mota (Inter), Huntelar, Hurado (Šalke).
Totenhem - Real
Suspendovani: Pepe (Real), Krauč (Totenhem).
Pauziraju ako dobiju žuti karton: Albiol, Ronaldo, Di Marija, Ramos, Karvaljo (Real).

Iako su ga kolege nominovale za igrača godine u Premijer ligi, kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić tvrdi da još uvek mora dosta da radi da bi dostigao perfekciju!
- Ako pogledamo prethodne dve sezone, ove godine smo primili više pogodaka nego ranije, ali, opet, ljudi znaju koliko je teško igrati svakog vikenda na vrhunskom nivou, pa su me možda baš zato nominovali za igrača godine - izjavio je Vidić za sajt Mančester junajteda.
Srpski reprezentativac ističe da uvek želi da poboljša svoje partije na terenu.
- Trudim se uvek da pronađem greške i da ih ispravim i želim da mislim kako nikada nisam zadovoljan svojom partijom. Kada budem bio zadovoljan svojim igrama, znam da ću tada prestati da napredujem. U svakom slučaju, ovo nije loša sezona - tvrdi Nemanja Vidić.


No comments:

Post a Comment