.

Sunday, April 24, 2011

Okršaj Duletovih učenika!

Košarkaši Partizana veceras (18.15, TV Arena1) krecu u odbranu krune. Crno-beli su u prethodne cetiri godine surovo dominirali NLB ligom, a u pohodu na peti uzastopni trofej u regionalnom takmicenju pretposlednja prepreka bice im ekipa Buducnosti.

Interesantno, na klupama cak tri ekipe na završnom turniru u Ljubljani sedece nekadašnji pomocnici Duleta Vujoševica - Buducnost (Radonjic), Partizan (Jovanovic), Krka (Džikic), a njih ce sa tribina u hali „Stožice“ posmatrati upravo nekadašnji prvi strateg Partizana.
- Odigrali smo dosad dve utakmice protiv Buducnosti i skor je 1:1. Izgubili smo kao domacini, i to pokazuje snagu njihovog tima. Naši dueli su uvek neizvesni, mecevi se bukvalno igraju na jednu loptu, koja odlucuje pobednika. I ja i Dejan Radonjic gajimo slican stil igre, obojica smo Duletovi ucenici, tako da ce biti neizvesno polufinale - porucuje Vlade Jovanovic.
Kapiten aktuelnog šampiona Pera Božic naglasio je:

- Srecan sam što smo na fajnal for stigli kao prvoplasirani u NLB ligi i na ovom turniru kao i prethodnih godina imamo maksimalne ambicije. Svesni smo da je teško, ali želimo pobedu i novi šampionski prsten. Prošle sezone u Zagrebu smo trijumfovali kao po nekom scenariju iz Holivuda, a voleli bismo da se i ovoga puta vratimo kao pobednici - rekao je Božic.
Trener podgoricke Buducnosti Dejan Radonjic veruje da njegova ekipa može do podviga:
- Svi znamo koliko je jaka ekipa Partizana, ali kada smo vec došli dovde, ne želimo da se unapred predajemo. Dacemo sve od sebe da udemo u finale, pa cemo videti šta ce biti - rekao je Radonjic.

- Celnici NLB-a su priredili i malo iznenadenje povodom 10 godina od osnivanja takmicenja, tako da ce clanovi najbolje ekipe dobiti po šampionski prsten, koji ce u sebi sadržati i brilijant od 0,5 karata - potvrdio je direktor Roman Lisac.


No comments:

Post a Comment