.

Thursday, April 28, 2011

KO IMA TVRĐA JAJA?! Zvezda ili Partizan?

U uskršnjem, 140. vecitom derbiju (subota, 18.30) mogao bi da bude odlucen šampionU subotu je praznik, u svakom smislu te reci! Partizan i Crvena zvezda od 18.30 casova bice akteri uskršnjeg vecitog derbija, 140. po redu u prvenstvu.

Pobednik u Humskoj bice na korak od titule, dok bi se eventualnim remijem najviše ovajdila Vojvodina, koja trenutno zaostaje svega tri boda za vecitima.
KRSTAJIC: Ne verujem da ce derbi odluciti šampiona. Posle te utakmice ostace da se odigra još šest utakmica, tako da može još mnogo stvari da se promeni. U svakom slucaju, ovaj mec može da donese psihološku prednost.
KOROMAN: Iz meca u mec igramo sve bolje i beležimo sve ubedljivije rezultate. Ne mislim da cemo pobediti sa vecim rezultatom od onog sa prethodnog meca - 5:1, ali mislim da možemo da dodemo do bilo kakve pobede, pa nek bude i 1:0.

PETROVIC: Ovog proleca me ne služi šut, nadam se da ce u subotu proraditi. U stvari, dao sam deset golova ove sezone, ni jedan nije bio van 16 metara, tako da bih mogao da popravim i tu statistiku. A možda ga dam i iz penala? To bi bilo sjajno, ionako nam nisu svirali penal u poslednjih 70 godina! Pa i naš trener je kao igrac otišao iz Partizana, a da nije doživeo penal u derbiju! I neko nama posle prica o penalima.
NINKOV: U prošlom derbiju sam zabeležio prvu pobedu nad Partizanom, sada je vreme za moj drugi trijumf u derbiju. Svesni smo znacaja utakmice, a u skladu s tim cemo se i ponašati na terenu. Ne smemo dozvoliti rivalu da nametne svoj stil igre, gledacemo da mi njima nametnemo naš stil i da odigramo kao u drugom poluvremenu utakmice sa Slobodom.
STOJKOVIC: Ne smemo mnogo da razmišljamo o važnosti, moramo rastereceni da udemo u mec. U subotu je utakmica godine, to nije više samo derbi, to je sve. Bice teško i jednima i drugima. Ne želim da komentarišem bojkot zvezdinih navijaca ni ko ce u derbiju na tom planu imati prednost, voleo bih samo da dode što više „grobara“.
BAJKOVIC: Uoci prošlog derbija sam obecao da cu se ošišati ako prodemo u finale Kupa. Sada, osim dosta dobrih intervencija, necu ništa obecavati. Žao mi je što „delije“ nece biti uz nas u Humskoj jer bi nam s njima bilo mnogo lakše.
ILIC: Ocekujem izuzetno tešku utakmicu, s obzirom na to da je Zvezda u veoma dobroj formi i celo prolece igra odlicno. Igrace se pred našim navijacima, prvi smo na tabeli i moramo sve da uradimo da tu i ostanemo. Mislim da smo kvalitetniji tim, pokazali smo to prolaskom u finale Kupa.
EVANDRO: Gol na mecu sa Slobodom mi mnogo znaci pred derbi u Humskoj. Izgubili smo prošli derbi na njihovom stadionu, verujem da ovoga puta necemo. Tada smo propustili dosta ozbiljnih prilika za gol, mislim da sada možemo da nadoknadimo propušteno. Izgubili smo Kup, ne smemo i prvenstvo.
ILIEV: Ne može da se ocekuje nekakva lepršavost, ocekujem cvrstu i agresivnu utakmicu. Istina je da nismo gubili skoro uopšte u poslednje tri godine, ali to je nama samo dodatni psihološki podstrek, ništa više.
KALUÐEROVIC: Imamo odlicnu atmosferu, igramo sjajno, beležimo dobre rezultate, a nadam se da cemo pobedonosnu seriju nastaviti i u Humskoj. Uspeli smo da nadoknadimo bodovnu prednost Partizana iako je malo ljudi verovalo u to. Verujem da cemo sada uspeti i da ih prestignemo na tabeli.

Fudbaleri Crvene zvezde bice nagradeni za eventualno osvajanje titule. Ukoliko prekinu trogodišnju dominaciju Partizana u Jelen Superligi, izabranici Roberta Prosineckog dobice po 15.000 evra - saznaje „Alo!“. Premija bi bila duplo veca da su kapiten Ninkov i drugovi ostali u trci za duplu krunu.

Nema sumnje da ce fudbaleri Partizana dobiti premije u slucaju odbrane šampionske titule. A za koliko ce biti bogatiji, trenutno je nepoznato, jer u Humskoj svi kriju visinu premije, s izgovorom da još uvek ne znaju.

Uprkos najavi „delija“ da nece doci na veciti derbi, jer je zakazan na Veliku subotu, u Beogradu ce danas biti blago vanredno stanje. Pripadnici policije motrice na navijace iz svakog coška, a veliki broj uniformisanih lica bice i na stadionu i oko njega. Kapije na tribinama bice otvorene u 15.30, pa Partizan apeluje na navijace da na vreme zauzmu svoja mesta.


No comments:

Post a Comment