.

Monday, April 25, 2011

Da li nam treba Stručni savet?!

Sa novim ljudima u Košarkaškom savezu, dolaze i neka nova vremena. Potpredsednik Dejan Bodiroga najavio je da ce u narednim danima jedna od prvih dilema biti da li ima potrebe oformiti Strucni savet ili ne:

- Kada je ta tema u pitanju, mislim da cemo uskoro morati da donesemo odluku da li nam je potrebno da imamo jedno takvo telo ili ne. U svakom slucaju, sva pitanja i probleme cu morati da rešavamo odmah u dogovoru sa saradnicima - rekao je Bodiroga za „mondo“.
Podsecanja radi, Strucni savet se u proteklom periodu retko okupljao, po pravilu gotovo nikad u punom sastavu. U meduvremenu, nakon meseci drame, konacno je potvrdeno da ce kormilar „orlova“ ostati Duda Ivkovic, što je naravno obradovalo i Bodirogu.
- Duda je zapoceo rad s ovom generacijom tokom teških vremena, a uspeh u Poljskoj, osvajanje srebrne medalje, prerano je došao za ovu generaciju igraca. Nešto slicno se ponovilo i na Svetskom prvenstvu u Turskoj, tako da je najbolje da Ivkovic privede posao kraju. To je sasvim normalan sled dogadaja.

O tome šta ga ocekuje u narednim danima, najbolji igrac Evrolige u periodu 2000. do 2010. kaže:
- Odmah smo zapoceli s kontaktima sa svim košarkaškim federacijama. Iskoristicemo i završni turnir Evrolige u Barseloni, kako bismo se videli sa ljudima iz FIBA i ostalih organizacija. Istovremeno, krecemo i sa pravljenjem plana priprema svih generacija od seniora do mladih kategorija. To je nešto što moramo odmah da uradimo, a o dugorocnim ciljevima pricacemo kroz nekolik nedelja.

Strucni savet

- Dragiša Vucinic
- Ranko Žeravica
- Božidar Maljkovic
- Svetislav Pešic
- Zoran Sretenovic
- Vladislav Lucic
- Aleksandar Trifunovic
- Miroslav Nikolic
- Dražen Dalipagic
- Željko Rebraca
- Žarko Paspalj
- Saša Obradovic
- Ratko Radovanovic
- Žarko Varajic
- Dragoslav Ražnatovic
- Vladimir Koprivica
- Stevan Karadžic
- Dragutin Cermak
- Nenad Trunic
- Predrag Zimonjic


No comments:

Post a Comment