.

Sunday, April 17, 2011

Mlađa diže Radnički!

Sjajni rezultati kragujevačkog Radničkog nisu prošli nezapaženo u javnosti, a novi dokaz da u srcu Šumadije planiraju još veće uspehe u godinama koje predstoje jeste najava da će nekadašnji ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić uskoro postati počasni predsednik ovog kluba!

Ovu informaciju potvrdio je trener Kragujevčana Miroslav Nikolić, odmah posle trijumfa nad Metalcem (87:75), ali o detaljima saradnje između Radničkog i Dinkića, Muta kaže da ne zna baš mnogo.
- Mlađan Dinkić će sigurno ući u naš klub i postati član uprave. Znam da on voli sport i da želi da pomogne, pa verujem da ima plan da obezbedi normalno funkcionisanje košarke u Kragujevcu u godinama koje dolaze - rekao je za „Alo!“ Nikolić.
Miroslav je i sam načuo informaciju o Dinkićevom dolasku, ali ne zna detalje.

- Za sada ne znam mnogo o dogovoru, ali pretpostavljam da će on iskoristiti svoje veze i uticaj da dovede jake sponzore, poput „Fijata“, u naš klub. To je veoma bitno, jer ćemo sa Dinkićem moći da ostvarimo plan koji smo zacrtali o četvorogodišnjem funkcionisanju kluba, u kome je finansijska stabilnost svakako najbitniji element - smatra Nikolić.
Muta je svestan da je srpskom sportu preko potrebna pomoć političara.
- Evidentno je da jeste tako. Ali, naravno, sve je to za dobrobit košarke, jer Radnički može da postiže uspehe samo ako nema nikakvih organizacionih i finansijskih problema. Baš zato, verujem da je dolazak Mlađana Dinkića u Radnički jedan novi uspešan korak za ovdašnju košarku - zaključuje Miroslav - Muta Nikolić, trener kragujevačkog Radničkog.

Međutim, i ako Dinkić stvarno „uđe u klub“, ambicije Kragujevčana ostaju iste za početak.
- Naše ambicije su i dalje nepromenjene. Cilj nam je da budemo među prve tri ekipe u Srpskoj ligi i obezbedimo plasman u Jadransku ligu. Ako nam se ukaže šansa da se borimo za titulu već ove godine, mi ćemo je prihvatiti, ali znamo da nam za veće uspehe treba jači tim od naredne sezone - kaže Muta Nikolić.


No comments:

Post a Comment