.

Wednesday, April 27, 2011

Tipsa jači od povrede i Nišikorija!

Janko Tipsarevic je u krajnje uzbudljivom mecu 1. kola Serbia Opena pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 2:6, 6:2, 7:6 (7:0).

Mec nije dobro krenuo za Tipsu, jer je Nišikori igrao iznad mogucnosti, a naš teniser je imao problema sa butnim mišicem. Ipak, nošen podrškom publike Janko je smogao snage da preokrene minus od jednog seta, a u poslednjem gemu je deklasirao Japanca bez izgubljenog poena.
- Zahvaljujem se publici na podršci koja mi je u kljucnim trenucima pomogla. Nadam se da cu u narednom mecu biti potpuno spreman - istakao je Janko, ciji je sledeci rival Nemac Zverev.
Pre meca Tipsarevic - Nišikori svecano je otvoren treci Serbia Open.

- Drago mi je da je ovaj turnir postao tradicionalan i što naša zemlja i na ovaj nacin može da se predstavi svetu. Imali smo viziju pre tri godine, koja se sada sprovodi. U toj viziji prednjacio je moj brat Srdan, koji slavi 50. rodendan i zbog toga ce morati sve da vas casti - obratio se direktor Goran Ðokovic prisutnima.
Danas ce od srpskih tenisera ne teren Dušan Lajovic kome ce rival biti Volandri iz Italije (ne pre 20 sati). Troicki igra najverovatnije sutra, a Ðokovic prekosutra. U dublu je Nenad Zimonjic sa Špancem Marselom Granoljesrom savladao domace uzdanice, Miljana Zekica i Davida Savica - 6:3, 6:2, a naredni rivali ce im biti bolji iz meca Zovko (Hrvatska) i Nišikori (Japan) - Vemic (Srbija) i Bozoljac (Srbija).

Janko Tipsarevic se povredio tokom prvog seta sa Japancem Nišikorijem. U pitanju je bio butni mišic, ali Janko je stisnuo zube i nastavio da igra. U trenucima dok je vodio u drugom setu, njegova supruga Biljana sa tribina mu je porucivala da preda mec.


No comments:

Post a Comment