.

Monday, April 25, 2011

Na kraju uvek pobedi Partizan!

Polako ali sigurno i košarka na Jadranu postaje igra u kojoj se mnogi takmice, a Partizan uvek pobedi.

Cetvorostruki uzastopni šampioni gubili su gotovo do samog kraja polufinala u Ljubljani protiv Buducnosti, ali su na kraju, ipak, uspeli tesno da trijumfuju - 62:58.
Nisu crno-beli kako treba krenuli u odbranu dijamantskog prstena, ali su uprkos lošem šutu za tri poena i sa linije slobodnih bacanja uspeli da odu sa minimalnom prednošcu na odmor (30:29).
Medutim, kada se ocekivalo da ce “parni valjak” stisnuti gas i prelomiti mec, usledila je cetvrtina u kojoj su crno-beli upisali samo sedam poena (7:16), pa su se “detici” odlepili na “plus osam”. Dominacija Podgoricana na svim poljima nastavljena je i u poslednjoj deonici, sve do minut pred kraj meca. Videvši da kola idu nizbrdo, trener crno-belih Vlade Jovanovic traži tajm-aut. Galama na igrace ocigledno je urodila plodom kod rezultata 56:58. Raško Katic izjednacava, a Kurtis Džerels u nastavku krade loptu i biva fauliran. Sa penala konacno donosi prednost Partizanu (60:58), a sve nade o finalu Podgoricanima raspršio je Džejms Gist zakucavanjem u poslednjim trenucima meca.

- Rekao sam da ce biti teška i izjednacena utakmica. U mec nismo ušli dovoljno koncentrisani, nismo na pravi nacin odgovorili na njihovu agresivnost, zbog toga su i vodili. Partizan ima iskusne igrace, ali nisu svi takvi. Danas smo možda platili i danak neiskustvu, promašili mnoštvo slobodnih bacanja i loše šutirali za tri poena. Ipak, energija u poslednja tri-cetiri napada i kontre u završnici dovele su nas do pobede - rekao je posle meca Vlade Jovanovic.
U drugom polufinalu kasno sinoc igrali su Krka i Olimpija.

Nekadašnji trener Partizana Duško Vujoševic prvi put posle dugo vremena bio je uz crno-bele, ali ne kao trener. On je mec Partizan - Buducnost pratio sa tribina, ali i doživeo velike ovacije pristalica crno-belih.

Kao što je i najavljeno, veliki broj istaknutih košarkaških radnika pojavio se u Ljubljani. Medu VIP gostima našli su se Boža Maljkovic, Predrag Danilovic, Miloš Vujanic, Predrag Drobnjak, Zoran Savic, Petar Skansi...

Partizan - Buducnost 62:58
(14:16, 16:13, 7:16, 25:13)
PARTIZAN MTS: Džerels 13, Kecman, Lucic, Milosavljevic 11, Bogdanovic, Katic 13, Džavai 3, Bešovic, Božic, Gist 12, Veseli 10.
BUDUCNOST: Šcekic 4, Mihailovic 1, Popovic 3, Otaševic 7, Dragicevic 11, Simonovic 14, Kadžiulis 5, Dubljevic 8, Ðukanovic, Šehovic 3, Nešovic 2, Miloševic.


No comments:

Post a Comment