.

Saturday, April 16, 2011

Sebastijan Fetel pokorio i Kuala Lumpur!

Svetski šampion F1 Sebastijan Fetel slavio je i na drugoj trci šampionata u 2011. godini, što mu je četvrti uzastopni trijumf zaredom, računajući i finiš prethodne sezone.

Nemac je impresivno krenuo u odbranu titule svetskog prvaka, pošto je posle pobede u Melburnu, na otvaranju sezone, juče sa lakoćom slavio i u trci za Veliku nagradu Malezije, u Kuala Lumpuru. Drugi je bio Britanac Dženson Baton (Meklaren), a treći Nemac Nik Hajdfeld (Reno) i oni su se uz šampiona našli na pobedničkom podijumu. Fetel je na „Sepangu“, gde je pobedio i prošle sezone, startovao sa pol-pozicije i njegovo vođstvo nije bilo ugroženo praktično ni u jednom trenutku. Nik Hajdfeld se na startu sa šeste pozicije probio na drugu, i tako najavio loš dan Luisa Hamiltona, koji je do sredine trke bio relativno blizu lidera, ali je Nemac onda dodao gas i za tili čas duplirao prednost, sa četiri na osam sekundi.
Što se tiče Vebera, on je na kraju dobro prošao, osvojivši četvrto mesto iza Batona i Hajdfelda, dok su Alonso i Hamilton završili tek na šestoj, odnosno sedmoj poziciji.
Vozač Red Bula ima sada maksimalnih 50 bodova i lepu prednost u generalnom plasmanu, ispred Meklarenovog dvojca, Dženson Baton (26)-Luis Hamilton (24).


No comments:

Post a Comment