.

Friday, April 22, 2011

DERBI BEZ NAVIJAČA!

Derbi na Veliku subotu najverovatnije ce biti derbi bez navijaca! Za razliku od „delija“, koje su se tim povodom vec oglasile na svom sajtu, „grobari“ još uvek nisu doneli zvanicnu odluku, ali, kako „Alo!“ nezvanicno saznaje, i velika vecina Partizanovih navijaca nece doci u Humsku.

Bez obzira na važnost utakmice, Zvezdini navijaci su odlucili da severne tribune budu prazne na 140. prvenstvenom derbiju, a na klubove je apelovala i Crkva, odnosno Sveti arhijerejski sinod SPC da se derbi odloži jer se poklapa s velikim verskim praznikom.
- „Delije“ su insistirale da i pristalice crno-belih ne idu i da južna tribina u Humskoj bude prazna. U nedelju je tim povodom održan sastanak pristalica oba kluba i na njemu su se crveno-beli pozvali na pakt o fer kodeksima, odnosno medusobnom nenapadanju, koji je sklopljen izmedu navijaca, zbog cega smatraju da ni „grobari“ ne treba da idu na derbi - kaže naš izvor iz navijackih krugova.
Iako „grobari“ nisu još uvek izdali zvanicno saopštenje, velika vecina je navodno vec odlucila da ispoštuje Veliku subotu.

Pretpostavlja se da se otuda i pritisak na celnike aktuelnog šampiona, ali i Fudbalske zajednice, da odlože utakmicu dodatno pojacao. Predstojeci duel bi veoma lako mogao da odlucuje i o tituli, a ukoliko ne bude dovoljno „pameti“, ocekuje nas pozorišna atmosfera, uz svega nekoliko stotina gledalaca.

Darko Grubor, generalni sekretar Partizana, nije želeo da komentariše mogucnost da okršaj vecitih rivala protekne bez publike, pošto su se po svemu sudeci „grobari“ pridružili „delijama“, koje su još ranije obelodanile da nece doci u Humsku na Veliku subotu.
- Zasad nismo upoznati s tim da naši navijaci nece doci na derbi, tako da nemamo nikakav komentar. Jednostavno, ne želimo da se bavimo hipotezama - izjavio je Grubor za „Alo!“.

Sveti arhijrejeski sinod Srpske pravoslavne crkve oglasio se povodom odigravanja derbija na Veliku subotu:
- Saopštenje koje smo izdali jeste zapravo preporuka da ljudi Veliku subotu provedu u miru. Mi, dakle, nismo ni protiv derbija, niti smo za njega, vec smo apelovali da sve bude u duhu praznika. Neka svako odluci kako mu je volja i neka igra kada mu je volja.


No comments:

Post a Comment