.

Thursday, April 14, 2011

PARTIZAN je bivši prvak!

Crvena zvezda je nastavila pobedonosnu seriju, a ceh na „Marakani“ platio je Čukarički - 4:0 (2:0). Strelci pred 10.587 gledalaca (najmanja poseta otkad je Prosinečki trener Zvezde) bili su Slavko Perović (dva puta), Evandro i Borha.

Igrači Zvezde su besni kao risovi izašli na teren - pod utiskom Partizanovog meča u Subotici, čiji su kraj ispratili u svlačionici. Kao takvi, ne da nisu dozvolili rivalu da pređe centar, nego su veći deo utakmice odigrali u njihovom šesnaestercu. Istina, moglo im se jer su u žutim dresovima na „Marakani“ igrali jedva punoletni fudbaleri Čukaričkog, koji u sezoni na izmaku nisu ostvarili ni jednu pobedu!
- Slagao bih kada bih rekao da nisam gledao Partizanov meč u Subotici. Gledali smo ga svi. Neću da ulazim u to da li je sudija bio dobar ili loš, ali mogu da kažem da sam očekivao onakav meč. Mogli smo juče da dođemo do egala, ali neće biti kasno ni za dve nedelje, posle derbija. Za mene je Partizan bivši prvak, nadam se samo da novi šampion neće biti Vojvodina - nije štedeo reči Robert Prosinečki nakon 21. kola Jelen Superlige.
Šanse na „Marakani“ su se sinoć ređale iz minuta u minut, a prvi gol viđen je „tek“ u 17. minutu. Posle neverovatnog promašaja, koji je Prosinečki ispratio sa rukama na glavi, Perović se ipak iskupio sa dva gola za četiri minuta. Ovogodišnji rezervista crveno-belih je najpre zatresao mrežu glavom, a potom i nogom - oba puta nakon centaršuta Jevtića sa leve strane. Na trenutak je sve ličilo na Pižonove dane, kada su pomenuta dvojica činili napadački tandem Zvezde.

U drugom poluvremenu viđena su još dva gola, ovoga puta u režiji Zvezdinih stranaca. Igrao se 71. minut kada je sudija Kiščepegi pokazao na belu tačku posle prekršaja nad Borhom, koji se sa najboljim drugom Evandrom raspravljao oko toga ko će izvesti najstrožu kaznu. Stvari u svoje ruke ipak je preuzeo Brazilac, rutinskim slanjem lopte u mrežu Čukinog omladinca Đokića. Kolumbijac do kraja nije ostao bez uloge strelca, jer je u 79. minutu postavio konačnih 4:0.

Navijačima Crvene zvezde odlično je došla sinoćnja utakmica na „Marakani“ - da se isprazne posle preokreta Partizana u Subotici. Ispred stadiona na Topčideru se tako moglo čuti: „Pa dokle će više da kupuju bodove“, „Neka ih proglase šampionom odmah, da se više ne nerviramo“ i slično, a na tribinama: „Tole, lopove!“. Iako predsednik FSS-a više nema nikakve veze sa klubom iz rodne Subotice, Karadžić se ipak našao na udaru „delija“.

Robert Prosinečki je iskoristio priliku da protiv nejakog Čukaričkog isproba igrače koji nisu dobijali šansu u prethodnom periodu. Tako je prvi put od suspenzije i povratka u tim igrao Dejan Milovanović. Bivši kapiten je u 64. minutu ušao u igru umesto Lazovića, a ova izmena ispraćena je gromoglasnim aplauzom sa tribina.

C. zvezda - Čukarički 4:0
STADION: Crvena zvezda. GLEDALACA: 10.587. STRELCI: Perović u 17. i 21, Evandro iz penala u 72. i Borha u 79. minutu. SUDIJA: Kiščepegi (Novi Sad). BEZ KARTONA.
C. ZVEZDA: Bajković, Ninkov, Ćosić (od 46. Vešović), Tošić, Mikić, Isah, Evandro, Lazović (od 64. Milovanović), Borha, Jevtić, Perović (od 67. Koroman).
ČUKARIČKI: Đokić, Petrović, Dragićević, Žižić, Petrović, Krčmarević, Marić, Spasić, Petronijević, Morariju (od 84. Udovičić), Aničić.


No comments:

Post a Comment