.

Saturday, April 23, 2011

Đilas: DUDA OSTAJE SELEKTOR do Londona!

Ono što se ocekivalo otkako je Dragan Ðilas pomenut za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije, juce je na izbornoj sednici u hotelu „Best Western M“ dobilo potvrdu.

Nijedan od clanova Skupštine, a bilo ih je 28 od mogucih 31, nije bio protiv! Posle aplauza i cestitki za izbor, usledilo je oduševljenje prisutnih vec tokom prvog obracanja gradonacelnika Beograda sa nove funkcije, jer je otkrio da Dušan Ivkovic ostaje selektor!
- Izvinjavam se što ranije Duda i ja nismo mogli da vam otkrijemo da ce on ostati selektor muške seniorske reprezentacije do kraja dogovorenog ciklusa, dakle, posle Olimpijskih igara u Londonu. Davno sam se dogovorio s njim, ali nismo to smeli da objavljujemo jer je on morao o svemu tome da prica i sa celnicima Olimpijakosa. Što se tice finansijskog dela dogovora, odmah da vam kažem da o tome nismo pricali, jer je i on sam svestan da Savez kuburi sa novcem, ali upravo to je glavni posao za mene i moje saradnike. Moramo da obezbedimo novac za neometano funkcionisanje svih selekcija, ali smo svi svesni da to ne ide tako lako - obratio se Ðilas prisutnima.
Odmah zatim osvrnuo se i na katastrofalno finansijsko stanje u Košarkaškom savezu.

- Znamo da je trenutni dug srpske kuce košarke oko 100 miliona dinara. Uradicemo sve da sredimo tu situaciju i da svi koji budu doprinosili razvoju košarke za to budu nagradeni. Nadam se da cu sa svojim timom koji sam predložio, kao i ostalim clanovima Upravnog odbora, uspeti u tome - dodao je Ðilas.
A u tim (Upravni odbor) novog predsednika srpske kuce košarke, pored njega samog, izabrani su još: Dejan Bodiroga (potpredsednik zadužen za mušku košarku), Ana Jokovic (potpredsednica zadužena za žensku košarku), Dejan Tomaševic (potpredsednik zadužen za takmicenja), Vuk Mitrovic (potpredsednik zadužen za finansije i marketing), Dejan Dimitrijevic (clan predložen iz KS Beograda), Dušan Elezovic (clan predložen iz Regiona Vojvodina), Zoran Stevanovic (clan predložen iz Regiona Centralne Srbije) i Duško Ðukanovic (clan predložen iz Regiona Zapadna Srbija).

Pre glasanja za predsednika i ostala rukovodeca tela KSS-a, prisutnima se obratio pocasni predsednik Bora Stankovic.
- Teške godine su iza nas u finansijskom smislu, ali i godine u kojima nije bilo sezone da nije osvojena bar jedna zlatna medalja, bar u najmladim kategorijama. Medutim, kada god je bilo nekog sukoba, kao kada nas je napadao naš Vlade Divac ili ministarka Snežana Samardžic-Markovic, ili kad je bilo nesuglasica sa selektorom Ivkovicem, uvek je to bilo na naslovnicama sportske štampe. Sa druge strane, o tim zlatnim medaljama o kojima govorim malo ko zna jer nam je marketing u Savezu bio i te kako loš. To je jedan od prioriteta za sredivanje - porucio je cika Bora.

Dejan Bodiroga izabran je za potpredsednika zaduženog za muške selekcije.
- Odmah krecemo na posao. Bitno je da se okupila ekipa koja ce zajedno da donosi odluke. Ceka nas veliki posao, tako da cemo odmah da zasucemo rukave. Mislim da cemo putovati vec na fajnal for Evrolige u Barselonu, kako bismo celnike FIBA direktno upoznali sa promenama u Savezu i sa planovima koje imamo - kaže Bodiroga.

KS Srbije juce je dobio predsednika, potpredsednike, Upravni i Nadzorni odbor, Disciplinski sud i Košarkašku arbitražu. Medutim, mesto genseka ostalo je nepopunjeno. Na sednici je bio i Andrija Kleut, delegat koji radi i kao generalni sekretar FK Crvena zvezda, pa se ponovo povela prica da bi on mogao da bude „desna ruka“ Dragana Ðilasa. Medutim, Kleut je i dalje pri stavu da ga zanimaju samo crveno-beli, dok je novi predsednik KSS-a na pitanje kada ce biti izabran gensek, kratko odgovorio:
- Neka pitanja i kadrovska rešenja, medu kojima je i to, rešavacemo u hodu. Ima vremena.


No comments:

Post a Comment