.

Friday, April 22, 2011

Nevernici iz Partizana hoće da nam otmu titulu!

Dileme više nema, 140. veciti derbi bice odigran na Veliku subotu (18.30) u Humskoj, i to bez prisustva „delija“, koje su odlucile da bojkotuju odluku Zajednice superligaša da se fudbal igra na veliki praznik.

Stav komesara za takmicenje Branislava Delica, kao i domacina Partizana, žestoko je iznervirao najpoznatijeg srpskog rokera Boru Ðodrevica, koji važi za velikog zvezdaša. Frontmen grupe „Riblja corba“ je u razgovoru za „Alo!“ izneo niz optužbi na njihov racun.

- Ma ti ljudi nemaju obraza! Partizan i Zajednica su pokazali svoje pravo lice, oni su veliki nevernici. Zaista je sramota što nisu prihvatili predlog Crkve i Zvezde da se derbi pomeri za neki drugi dan - ogorcen je Bora Corba.
- Šta mislite zbog cega su Zajednica i Partizan ostali gluvi na glas Crkve i Zvezde?
- To je samo dokaz da se u Srbiji vodi prljava kampanja protiv Zvezde, a Partizan je inicijator citave price.

- Na šta tacno mislite, pojasnite...
- Nema tu mnogo mudrosti jer na sve nacine pokušavaju da nas sputaju i uzmu nam titulu. Vodi se hajka i na našu legendu Dragana Džajica, kog hoce da hapse... Ostalo je samo još da uhapse naše igrace, pa da nema ko da igra... Sramota!
- Kakve veze ima Partizan s tim?

- Oni su svesni da su u krizi iz koje ne mogu da izadu, ugrožena im je titula, ne mogu da nam prismrde, pa po svaku cenu hoce da iskoriste to što su domacini i da igraju na Veliku subotu jer znaju da „delije“ nece doci. Svi odlicno znamo koliko Zvezdi znaci podrška njenih vatrenih navijaca.
- Slažete li se da bi predstojeci okršaj vecitih rivala mogao da odluci šampiona države?
- Sigurno da je tako, i to mi najviše smeta. Doduše, naše prvenstvo je oduvek bilo neregularno, a tako je i sada. Partizan se koristi svim i svacim kako bi bio prvak. Uostalom, poklonicemo im taj trofej pošto i ovako u svemu zaostaju za nama.
- Hocete li i vi ostati kod kuce ili cete otici u Humsku?
- Nije mi ni na kraj pameti da idem na derbi, solidarisacu se sa „delijama“. Da je neki drugi dan u pitanju, sigurno da bih otišao da pružim podršku Prosineckom i momcima, ali na Veliku subotu necu jer sam vernik - završio je razgovor Bora Corba.

Navijaci Partizana i definitivno su potvrdili da nece zvanicno pozivati na bojkot vecitog derbija zbog Velike subote.
- Mi poštujemo sve verske i državne praznike i ostavicemo svakome pojedinacno da odluci hoce li prisustvovati utakmici ili ne. Nikoga ne pozivamo da prisustvuje niti da ne prisustvuje, ali se nadamo da ce naš Partizan na veliki hrišcanski praznik pobediti komšije u derbiju - rekao je jedan od izvora bliskih vrhu „grobara“.

Premijer Rusije Vladimir Putin toliko je oduševljen prijemom na „Marakani“ da je bez razmišljanja odobrio predlog kompanije „Gasprom“ da se revidira sponzorski ugovor sa Crvenom zvezdom.
Ukoliko osvoje domacu titulu, crveno-beli bi mogli da inkasiraju i neverovatnih 10 miliona evra.

Predsednik crno-belih Dragan Ðuric uveren je da ce njegov klub imati podršku navijaca u subotu.
- Cuo sam i ja kafanske price, te navijaci dolaze, te ne dolaze. Nismo razgovarali s navijacima, ali i to ce se dogoditi pre utakmice jer želimo da sve prode u miru i bez incidenata. Verujem samo zvanicnim saopštenjima, a naši navijaci se nisu oglašavali o tome. Verujte, utakmica ce se igrati u subotu i Partizan ce na tom mecu imati podršku s južne tribine - uveren je Dragan Ðuric.

Frontmen najpoznatije srpske rok grupe „Riblja corba“ imao je interesantan komentar kada smo ga upitali zbog cega Zvezda s Robijem na terenu deluje znatno mocnije u odnosu na pocetak prvenstva.
- Prosinecki je izvukao maksimum iz ovih momaka. Pas je naše najjace oružje, igra je brža, i to je sve zbog toga što je Robijeva majka rodom iz Cacka - kroz smeh ce Bora.


No comments:

Post a Comment