.

Friday, April 29, 2011

IZVINJAVAM SE, mnogo se izvinjavam!

Video-hit sa „jutjuba“ u kom Partizanovi igraci, sa trenerom Aleksandrom Stanojevicem, euforicno u svlacionici skacu i pevaju „Kurva umire, kurva gasi se, a vi kukate, dinar prosite - pi*ke ciganske“ blago receno je zapanjio sportsku javnost. Dan posle pisanja „Alo!“ o ovom ispadu, oglasio se i 37-godišnji strucnjak.

- Pogrešio sam! Izvinjavam se najiskrenije svima onima koji su videli snimak mog postupka u svlacionici posle vecitog derbija. Verujte mi, nisam želeo bilo koga da uvredim. Jednostavno, mlad sam covek, svestan sam greške koju sam napravio. Ipak sam ja trener Partizana, a baš iz tog razloga nema opravdanja, iako su me ponele emocije - pokajao se za naš list Aleksandar Stanojevic, koji se i pored svega poneo profesionalno i pristao na razgovor.
Na naše pitanje da li je bio svestan da ga u trenutku pevanja sporne navijacke pesme u svlacionici neko snima, Stanojevic je rekao:
- Nisam razmišljao u tom trenutku o takvim stvarima. Iz mene su izbijale emocije usled svega što se dešavalo u poslednje vreme. Cini mi se da su protivnik i veci deo javnosti omalovažavali i minimizirali sve što smo postigli mukotrpnim radom. U svakom slucaju, svestan sam da sam se ružno poneo. Ja sam dete Partizana i moje okruženje dobro zna koliko volim klub. Nema potrebe da se bilo kome dokazujem na taj nacin, niti sam imao nameru bilo kome da se dodvoravam.

Za slicnu situaciju u Francuskoj, tamošnji savez je momentalno pokrenuo istragu protiv igraca Marselja Taje Taiva, koji je posle trijumfa u subotnjem finalu domaceg Kupa nad Montpeljeom (1:0) sa navijacima pevao uvredljive pesme na racun kluba iz Pariza. Pre nekoliko nedelja, kažnjen je i Mihael Balak sa 8.000 evra jer je pevao „Keln je s*anje“, nakon trijumfa Leverkuzena nad Šalkeom (2:0).

Branislav Delic, komesar zajednice superligaša, o Stanojevicevom postupku:

Zamenik disciplinskog sudije Zajednice superligaša Nenad Vukovic pokrenuo je juce postupak protiv trenera Partizana Aleksandra Stanojevica zbog nesportskog ponašanja tokom meca i konstantnih prigovora na racun glavnog sudije!

Prema recima komesara za takmicenje Branislava Delica, velika je verovatnoca da ce prilikom izricanja kazne mladom treneru crno-belih disciplinski organi uzeti u obzir i uvrede na racun rivala, koje je izrekao po završetku vecitog derbija, kada je skandirao pogrdnu pesmu na racun Zvezde („Kurva umire...“).
- Postoje ozbiljne indicije da se Stanojevic nije ponašao u skladu sa propisima i da je tokom meca vredao i službena lica i aktere derbija, kao i da je nebrojeno puta napustio restriktivni prostor. Ukoliko sve to bude utvrdeno, ocekuje ga novcana kazna, odnosno suspenzija za nesportsko ponašanje - otkriva Delic u razgovoru za „Alo!“.
Da li cinjenica da se Stanojevic izvinio svima za uvrede na racun Zvezde može da mu bude olakšavajuca okolnost?
- Apsolutno ne! Ne postoji u ovom slucaju olakšavajuca okolnost, jer trener crno-belih mora da bude primer i igracima i javnosti kako treba da se ponaša. Takode, moram da pohvalim ponašanje njegovog kolege Roberta Prosineckog, koji nijednom u prethodna tri derbija, koliko je na klupi Zvezde, nije napravio eksces - zakljucuje Brana Delic, prvi operativac Zajednice superligaša.

Još pre nego što se juce oglasio Aleksandar Stanojevic, od trenera Partizana je izvinjenje javnosti zatražio Nenad Bjekovic, bivši celnik crno-belih.
- Zaista ne mogu da opravdam takvo ponašanje. U moje vreme tako nešto ne bi moglo da prode. OK, shvatam da je došlo do izliva emocija posle velike pobede, ali neprihvatljivo je da igraci i clanovi strucnog štaba pevaju uvredljive pesme na racun Crvene zvezde. Mislim da bi u narednim danima trebalo da se izvine i da ce to na kraju i uraditi - smatra Bjekovic.

Da se igraci cesto ponašaju kao navijaci, imali smo prilike da vidimo na „Marakani“, kada je golman Crvene zvezde Saša Stamenkovic tokom prijateljskog meca sa Zenitom vodio navijanje na Severu, a u trenutku kada se popeo na šipku krenulo je skandiranje: „Stameni je je*o Bojanu“ i „Cije dete nosiš, Bojana?“, namenjeno trudnoj supruzi golmana Partizana Vlade Stojkovica. Treba istaci i da je Stamenkovica posle tog poteza prekorio trener Prosinecki, koji poslednjih nedelja šansu na golu ukazuje Bobanu Bajkovicu.


No comments:

Post a Comment