.

Monday, April 25, 2011

SRAMOTA JE igrati na Veliku subotu!

Srpski reprezentativac Ivica Dragutinovic važi za velikog vernika, a to potvrduje i orden svetog Save, koji mu je prošle godine urucio Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve.

Upravo zbog toga, „Alo!“ je kontaktirao sa Dragom u nameri da sazna kakav je njegov stav kada je u pitanju odluka Zajednice superligaša da 140. veciti derbi bude odigran baš na Veliku subotu.
- Uskrs je jedan od najvecih praznika nas pravoslavaca i bila bi velika sramota ako Zajednica ne preinaci odluku i odloži derbi za koji dan. Jednostavno, ako hocemo da držimo do naše vere i crkve moramo da poštujemo praznike - poceo je razgovor defanzivac Sevilje.
- Jeste li upoznati s tim da je i Crkva izdala saopštenje, u kom traži od Partizana i Zvezde da odlože derbi?

- Nisam, evo to upravo saznajem od vas. To je definitivno još jedan dokaz koliko je stvar ozbiljna i mislim da bi veciti morali da usliše predlog Crkve.
- Verujete li da bi Zajednica u dogovoru sa domacinom trebalo narednih dana da preinaci odluku i pomeri dvoboj crno i crveno-belih?
- To bi bila prava stvar, jer istinske vrednosti koje postoje od davnina moraju da nastave da se vrednuju i poštuju. Svi vernici na Veliku subotu treba da uživaju u prisustvu svojih najbližih.
- Kako komentarišete stav „delija“, koje su odlucile da bojkotuju mecu u Humskoj?
- U potpunosti ih podržavam, jer fudbal u Srbiji ne treba da se igra dan uoci Uskrsa. I ne podržavam ja samo stav „delija“, vec stav svakog Srbina koji drži do vere i praznika.
- A kakva je situacija u Španiji, hoce li se igrati mecevi Primere?
- Igrace se regularno kolo, jer kalendar ne sme da se pomera zbog zgusnutog rasporeda, pošto Barselona i Real igraju u Ligi šampiona, Viljareal igra Ligu Evrope, tu je i Kup kralja - završio je razgovor Dragutinovic.

Na pitanje gde ce proslaviti Uskrs, najveseliji hrišcanski praznik, Dragutinovic nam je odgovorio:
- Srecan sam što mi je u posetu došla porodica i nekoliko dobrih prijatelja, tako da cemo svi zajedno uživati u carima Uskrsa.


No comments:

Post a Comment