.

Wednesday, April 13, 2011

Je l vam sudija kriv za Tomićev gol?!

Partizan je pobedio u Subotici u foto-finišu Spartak sa 2:1 u 21. kolu Jelen Superlige. Ostao je tako šampion na liderskoj poziciji na tabeli, ali se dan posle utakmice mnogo više pričalo o greškama sudije Milorada Mažića, nego o trijumfu crno-belih.

Ivica Iliev je bio direktan akter jedne od „spornih“ situacija na meču. Nad njim je u 68. minutu napravljen jedanaesterac, iz kojeg je Petrović crno-bele doveo u vođstvo.
- Ne želim nikome da se pravdam niti ću bilo koga u nešto da ubeđujem. Kada me pitaju da li je bio penal ili ne, samo im kažem, pitajte onoga koji ga je napravio. Marko Mirić je posle utakmice prišao našoj svlačionici i rekao mi da me je faulirao, oborio i da je penal čist kao suza! Pa pogledajte na snimku da li se neko od igrača Spartaka bunio što je dosuđen jedanaesterac! Posle mi neki kažu da jeste bio je penal, ali je sudija jedva dočekao ili da sam se previše teatralno bacio!? Pa da neće možda neko da mi određuje kako ću da padnem!? - ogorčen je bio napadač Partizana u razgovoru za „Alo!“.
Ilieva su iznervirale i priče potpredsednika Spartaka Kneževića da je Spartak pokraden usred Subotice.

- Kako tog čoveka nije sramota da priča takve stvari, umesto da je pitao svog fudbalera da li je napravio jedanaesterac, on iznosi neko svoje mišljenje, kao da je šarlatan. Uostalom, njihov gol je postignut iz sumnjive pozicije, pitanje je da li je bio ofsajd, pa da li se neko od nas bunio zbog toga!? Opstrukciju igre i odugovlačenje da ne pominjem. Sram da ih bude! Je l‘ im sudija kriv što je Nemanja Tomić postigao fantastičan pogodak u 93. minutu, pa su izgubili - grmeo je Ivica Iliev.
Pobeda nad Spartakom izvojevana je teškom mukom, ali s druge strane, mnogo će značiti crno-belima, pre svega na psihološkom planu.
- Partizan nesporno igra slabije nego jesenas, ali pokazali smo novi kvalitet, nikada se ne predajemo! Mnogo nam je važna ova pobeda, podigla nas je, ohrabrila, dala nam dodatnu snagu pred seriju teških mečeva koji nas čekaju. Prva na redu je Vojvodina, to je za nas derbi - rekao je najbolji strelac Jelen Superlige.
A da se strasti pojačavaju pred onaj pravi, večiti derbi, govori i izjava trenera Crvene zvezde da je Partizan bivši prvak.
- Svako ima pravo da priča šta hoće. Ovo je demokratska država, neka svako iznese svoje mišljenje. Ja ne znam šta će se desiti za dva meseca, ali ako je Prosinečki vidovnjak, svaka mu čast, ja mu skidam kapu - završio je razgovor Ivica Iliev.

Subotički Spartak je u finišu jesenje sezone oštećen i protiv beogradskih crveno-belih. Andrija Kaluđerović postigao je pobedonosni pogodak za Zvezdu u 83. minutu, ali je bio u ofsajdu. Sudijska komisija dodelila je pomoćniku na tom meču Daliboru Đurđeviću negativnu ocenu, a opomenut je i glavni arbitar Danilo Grujić.

Zvaničnici Spartaka posle meča su uložili prigovor na suđenje Milorada Mažića, uz napomenu da će konačno mišljenje dati posle odgledanog snimka spornih situacija.
- Uveren sam da nama nije dosuđen penal, nisam siguran da li je bio penal za Partizan, a siguran sam da je pre faula posle kojeg je Tomić postigao pobedonosni gol Adija igrao rukom. Ovakve odluke ubijaju fudbal u Srbiji - smatra potpredsednik Spartaka Željko Knežević.

Marko Mirić, fudbaler Spartaka, koji je prvo postigao gol, a onda i skrivio penal nakon faula nad Ivicom Ilievim, nije želeo da komentariše pomenutu situaciju:
- Nismo zaslužili da izgubimo, ali, molim vas, nemojte da me pitate da li je bio penal - rekao je Mirić za „mondo“.


No comments:

Post a Comment