.

Saturday, May 14, 2011

RONALDO: Dajte Barsi trofej!

Katalonci slave, Madridani kukaju! Ponovo u Realu grme na glavnog sudiju, opet tvrde da su ošteceni, ali džaba, Barsa je obezbedila finale na „Vembliju“, na kom je vec trijumfovala u ovom takmicenju 1992.

Laknulo je svima, posebno treneru Katalonaca Pepu Gvardioli.
- Poslednjih 20 dana bili su zaista teški, prepuni tenzije, ali smo ih izgurali, ispunili zacrtano i eliminisali zaista sjajan tim. Uspeh je potpun. Ponosan sam na igrace, sada imaju istorijsku šansu da ponove uspeh iz 1992, kada smo osvojili prvu evropsku titulu - rekao je Gvardiola.
Sjajni Andres Inijesta, koji je asistirao Pedru za vodeci gol, skakao je od srece.

- Osecaj je jedinstven, ponovo cu igrati u velikom finalu. Pobeda nad timom kakav je Real zaista nema cenu i moramo biti ponosni na uspeh koji smo postigli - istakao je Inijesta.
Kažnjeni Žoze Murinjo nije predvodio Real na ovom mecu. Njega je neuspešno glumio Aitor Karanka, dok je Portugalac ostao u hotelskoj sobi, gde je na TV-u pratio mec.
- Mislim da su, posle svega što je izgovoreno tokom nedelje, svi mogli da predvide da nas ocekuje još jedna serija sudijskih grešaka i na ovom mecu. Ne treba ništa više govoriti, milioni ljudi su to videli na televiziji - rekao je Karanka.
Eliminacija iz LŠ teško je pala najboljem fudbaleru Reala Ronaldu, koji je gotovo zaplakao posle meca.
- Bila je ovo „Nemoguca misija, cetvrti deo“. Mi smo na ovaj revanš došli jer je Real džentlmenski klub, iako bi mnogi odustali posle onoga što se desilo u prvom mecu. U stvari, najbolje je da sledece sezone Barseloni odmah na startu daju trofej Lige šampiona.
Portugalac, koji prvi put otkako je u Realu nije šutnuo na gol rivala, tvrdi da je pogodak Iguaina bio cist.
- Ma znali smo mi da ce se na stadionu „Kamp nou“ nešto desiti. Teško je igrati kada imate takve poteškoce. Nije to bio samo fudbal, da se razumemo. Barselona ima fantastican tim i ne treba joj takva podrška, bar prema mom mišljenju - zakljucuje Ronaldo.

Posle eliminacije iz LŠ španski mediji su preneli da bi Real mogao da raskine saradnju sa Murinjom.
Ugledni list „Marka“ navodi da bi jedan od razloga za rastanak mogao da bude loš odnos Portugalca i generalnog direktora Horhea Valdana. Na Murinjovo mesto došao bi Marselo Bijelsa koji je inace odlican prijatelj s pomenutim Valdanom.
- Otkako je letos stigao u Real, Murinjo je osvojio samo Kup, ostao je bez trofeja u Primeri i LŠ. Politika kojom se rukovodi Žoze, a to je da ratuje sa svima, posebno se ne dopada predsedniku Perezu i zbog toga je veliko pitanje hoce li on i naredne sezone sedeti na klupi Reala - rekao je izvor blizak kraljevskom klubu.


No comments:

Post a Comment