.

Tuesday, May 10, 2011

KONAČNI OBRAČUN!

Španija ce veceras (20.45, RTS), baš kao i ostatak fudbalske planete, biti podeljena na bordo-plavu i belu boju, odnosno na Barselonu i Real.

Konacni obracun španskih giganata u revanšu polufinala Lige šampiona na stadionu „Kamp nou“ definitivno ce dati odgovor na pitanje ko je bolji, Mesi ili Ronaldo, Gvardiola ili Murinjo, Barselona ili Real...
Uprkos tome što su vanzemaljci iz Katalonije prošle nedelje slavili u Madridu (2:0) i što je Murinjo opalio ko iz topa da je sve gotovo, Kristijano Ronaldo se ne slaže s tim.
- Profesionalac sam, ima nade! Pred nama je prakticno drugo poluvreme i do poslednjeg sudijskog zvižduka pružicemo maksimum kako bismo nadoknadili dva gola zaostatka. Slažem se da je Barselona bliža finalu, ali pokušacemo ofanzivnom igrom što pre da dodemo do njihovog gola i vratimo se u život - istice Ronaldo.

U taboru aktuelnog prvaka Španije su oprezni i ne nasedaju na igrice Portugalca.
- Real je ozbiljan klub i ne smemo ga unapred otpisati. Evo, za vikend smo vodili protiv Sosijedada na poluvremenu, a na kraju smo izgubili, što dodatno potvrduje koliko je fudbal nepredvidiva igra - oprezan je kao i uvek Gvardiola.

Izbor Franka de Blekera za sudiju meca žestoko je iznervirao Murinja, koji Belgijanca ne može da smisli. Naime, De Bleker je prošle sezone sudio mec Intera i Barselone, a Portugalac je tvrdio da je sudija navijao za Katalonce. Podsetimo, „gospodin specijalni“ mec ce pratiti s tribina pošto je prošle nedelje iskljucen zbog nedolicnog ponašanja.

Iako se prethodnih dana spekulisalo da Mesi zbog lakše povrede nece nastupiti u revanšu, ta prica pada u vodu. Argentinac je za vikend protiv Sosijedada proveo na terenu 90. minuta, tako da Gvardiola racuna na njega.

Teniser Rafael Nadal, navijac Reala, veruje da ce Madridani nadoknaditi dva gola zaostatka za Barselonom.
- Ništa nije izgubljeno jer je u sportu sve moguce. Iskreno, mislim da nije potrebno da se dogodi cudo da bi Real prošao dalje - izjavio je Nadal, dodajuci da ni po koju cenu nece propustiti mec.

Ocekivani sastavi

BARSELONA: Valdes, Alveš, Pike, Buskets, Pujol, Cavi, Maskerano, Inijesta, Pedro, Mesi, Vilja. REAL: Kasiljas, Arbeloa, Karvaljo, Albiol, Marselo, Alonso, Diara, Di Marija, Ozil, Ronaldo, Adebajor.


No comments:

Post a Comment