.

Wednesday, May 11, 2011

„Marakana“ turistička meka!

U Zvezdi ne kriju da im je Barselona uzor - po svemu, a dok se ceka da tim Roberta Prosineckog zaigra i ostvaruje rezultate bar približno kao ovogodišnji finalista Lige šampiona, marketing crveno-belih je uveo trend sa stadiona „Kamp nou“ na naš najveci stadion.

Na Topcideru je promovisana „Marakana tura“, koja ima za cilj da što više približi klub navijacima, simpatizerima i turistima.
„Marakana tura“ obuhvata obilazak Zvezdinog stadiona - od kapije, na koju svaki dan ulaze fudbaleri, preko svlacionice, pomocnih i glavnog terena, do „Red kafea“, u kom igraci vole da se opuste posle treninga. „Marakana tura“ traje oko sat vremena, organizuje se utorkom i cetvrtkom, a cene su razlicite: 450 dinara za odrasle, 250 za ucenike, studente i penzionere, 350 za organizovane grupe, 200 dinara za decu do 14 godina, dok bebe i deca do šest godina ne placaju ulaznicu.
- Želja nam je da omogucimo svima, prevashodno zvezdašima, ali i navijacima drugih klubova, da osete „Marakanu“ iz nekog drugog ugla, a ne samo s tribina. Sigurni smo da je želja mnogih da udu u svlacionicu, da produ kroz famozni tunel i sednu u stolicu Roberta Prosineckog. Od utorka ce svi oni moci da se fotografišu i naprave svoj video-snimak na dosad nepristupacnim mestima Zvezdinog stadiona po skromnoj ceni - kažu na „Marakani“, uz konstataciju da ce turu voditi klupski vodici, „opremljeni“ raznim anegdotama, zanimljivostima i istorijskim cinjenicama.

Ulaznice ce se prodavati u „Red star šopu“ na stadionu, a „Marakana tura“ nece biti dostupna kada Crvena zvezda ili reprezentacija Srbije budu igrale meceve na domacem terenu.
- Svaka osoba je odgovorna za sopstveno ponašanje u toku ture. Ukoliko ponašanje nekog posetioca postane neprimereno, a to podrazumeva korišcenje eksplicitnih i uvredljivih izjava, vredanje zaposlenih ili drugih posetilaca, uzrokovanje materijalne štete ili druge neadekvatne aktivnosti, Crvena zvezda ima pravo da odmah prekine turu, bez nadoknade, i o slucaju obavesti obezbedenje, a ako treba i policiju - jasni su na „Marakani“.

Milan - „San Siro“ 30 evra
Fenerbahce - „Šukru Saracoglu“ 24 evra
Barselona - „Kamp nou“ 17 evra
Real Madrid - „Santjago Bernabeu“ 16 evra
Celsi - „Stamford bridž“ 17 evra
Arsenal - „Emirejts“ 16 evra
Mancester junajted - „Old Traford“ 13 evra
Bajen - „Alianc arena“ 9 evra
Crvena zvezda - „Marakana“ 4,5 evra


No comments:

Post a Comment