.

Saturday, May 14, 2011

Neka drhti Mančester!

Barselona je prvi finalista Lige šampiona! Katalonci su odigrali miroljubivih 1:1 sa Realom u revanšu polufinala elitnog takmicenja, što im je bilo dovoljno za prolaz u trece finale u prethodnih pet sezona. Domacima je teren bio veci protivnik od Madridana, jer je bio natopljen vodom od jake kiše koja je neprestano padala u Barseloni.

Gosti nisu uputili nijedan udarac prema golu Katalonaca u prvih 45 minuta. Beli su igrali jako dobro u fazi odbrane, uglavnom su prekidali napade Barse na sredini terena. Katalonci su mogli do vodstva preko Mesija, Busketsa i Vilje, ali je reprezentativni cuvar mreže „furije“ ostao nesavladan.
Real je postigao gol u prvom minutu nastavka, ali je poništen zbog navodnog faula Ronalda nad Maskeranom. Odluka belgijskog sudije De Blekerea je bila krajnje sumnjiva, pa ce Madridani imati još jedan razlog da kukaju na arbitre.
Inijesta je u 55. minutu dokazao klasu, kada je „spojio“ Pedra sa golom, a napadac Barse doveo domace u vodstvo.

Real je do izjednacenja došao iz dobrog presinga na zadnju liniju domacih, a Marselo je bio strelac nakon što je Di Marija pogodio stativu u 64. minutu. Od tog trenutka, gosti nisu „videli loptu“, koja je na kraju bila citavih 66 procenata u posedu Barselone. Katalonci putuju u London na finale! Zasluženo!

Pocetak drugog poluvremena obeležilo je utrcavanje cuvenog Džimija Džampa na teren. Zabavljac je uspeo da umakne redarima, trojicu je cak srušio na zemlju i tek posle pola minuta je uhvacen.

Milan Karadžic, internacionalni sudija:
- Arbitar je trebalo da prizna pogodak Iguaina, jer je Ronaldo faulirao Maskerana nakon što je i sam fauliran, u padu kada nije ni video Maskerana. To je odluka koja je mogla da odluci nastavak utakmice, bilo je 0:0.

- Ponovo su sudije bile protiv nas! Poništen gol Iguaina svedoci o tome. Nismo mogli više od ovoga i ponosni smo na ono što smo uradili.

- Bilo je jako teško jer je Real skup fantasticnih pojedinaca. Ipak, pokazali smo veliki kvalitet i putujemo u London puni optimizma iako je Mancester vrhunska ekipa!

- Ovo je jedinstven trenutak. Pobedili smo najveceg rivala. Utakmice sa Realom uvek su više od igre jer nose dozu nervoze. Nismo završili posao, ceka nas finale.


No comments:

Post a Comment