.

Sunday, May 15, 2011

Radujko i Dulić ušli u Zvezdu!

Na jucerašnjoj sednici Upravnog odbora Crvene zvezde verifikovani su novi clanovi Veca klupskog saveta - Branko Radujko, generalni direktor kompanije „Telekom“, i Oliver Dulic, ministar životne sredine, prostornog planiranja i rudarstva u Vladi Republike Srbije.

Vece klupskog saveta je telo uvedeno novim Statutom Crvene zvezde i usvojeno u oktobru 2010. Ovo je jedini organ kluba ciji clanovi mogu da budu i pojedinci koji nisu clanovi Crvene zvezde. Formira se zajedno sa generalnim sponzorom i strateškim partnerom kluba - kompanijom „Gazpromnjeft“. Vece klupskog saveta cine ugledni clanovi srpskog društva i javne licnosti, a njegova funkcija je da obezbedi javnu kontrolu rada kluba, kao i da strateški planira njegov razvoj. Osnivanjem ovog tela, Crvena zvezda je postala jedini klub u zemlji koji je dopustio društvenu i javnu kontrolu svog rada, finansijskog poslovanja i svih drugih aktivnosti kluba.
- Smatram da je pozitivno iskustvo iz nekoliko sportskih subjekata, gde dve najvece kompanije Srbije, državna „Telekom Srbija“ i zajednicko srpsko-rusko preduzece „NIS“, uspešno saraduju kao sponzori, primenljivo i na „Marakani“. Uveren sam da cemo na ovom primeru, najveceg i najuspešnijeg fudbalskog kolektiva, imati i najbolje rezultate kao sponzori - izjavio je generalni direktor „Telekoma Srbija“ Branko Radujko, novoizabrani clan Veca klupskog saveta Crvene zvezde.

Crvena zvezda je prvi klub u regionu, ali ne i u svetu, koji je potpisao ugovor sa - navijacima! Poput Barselone, koja ima uredeni sistem funkcionisanja sa najvernijim pristalicama, na „Marakani“ su verifikovali pravilnik o uredenju zvanicnih klubova navijaca, ciji su autori clan Upravnog odbora Goran Vesic i profesor dr Zoran Ivoševic.
Pravilnikom su definisani prava i obaveze obe strane. Crvena zvezda ce clanovima zvanicnog Kluba navijaca, koji ce biti registrovan u gotovo svakom gradu u Srbiji i šire, omoguciti pogodnosti oko nabavljanja ulaznica, putovanja, komunikacije sa igracima, ali i da ucestvuju u odlucivanju na Skupštini, dok se od fanova koji se uclane ocekuje da „doprinosu promovisanju i unapredenju imidža Crvene zvezde, stvaraju pozitivnu atmosferu na stadionima i da se uzdrže od svakog oblika nasilnickog i nedolicnog ponašanja“. Novina je i što ce svi zvanicni klubovi navijaca moci da postavljaju svoja obeležja na stadionu sa imenom, logoom, datumom osnivanja...


No comments:

Post a Comment