.

Tuesday, May 3, 2011

„Grobari“ čuvaju zastave „delija“!

Pred nama je navijacki presedan, nezabeležena situacija u istoriji srpskog fudbala. Vode navijackih grupa Partizana ce danas, prakticno, cuvati dve Zvezdine velike zastave na severnoj tribini stadiona u Humskoj od pojedinaca kojima bi, eventualno, palo na pamet da preskoce ogradu i spale ili prisvoje transparente kao „ratnicki trofej“.

Ovim gestom ce Zvezdini simpatizeri biti ispoštovani za odluku o bojkotu vecitog derbija na Veliku subotu, a ujedno ce i „grobari“ pokazati koliku pažnju pridaju srpskoj tradiciji. Uostalom, poruke sa severa nece biti uvredljive sadržine.
Inace, severna tribina nece u potpunosti biti prazna. „Alo!“ se juce uverio da se na biletarnici „Marakane“ prodaju ulaznice za ovu tribinu po ceni od 600 dinara.
- Danas smo prodali pedesetak severa - rekla nam je devojka koja radi na blagajni, a ispred koje su cetvorica momaka u majicama sa natpisom „delije“ delili letke „Bojkot utakmica na Veliku subotu“.

- Ako vec kupujete karte, molimo vas da uzmete istok ili zapad - ljubazno nam se obratio jedan od njih.
Na pitanje da li je neko kupio sever u njihovom prisustvu, kaže:
- Za ova dva dana je možda njih stotinak kupilo sever. Naravno da nikome nismo pretili, svakome smo dozvolili da kupi ono što želi. A vecina njih nam je rekla da su se za sever odlucili jer nemaju novac za istok ili zapad.
Da li ce vlasnici ulaznica za sever navijati u subotu uvece ili ce sedeti do ograde na zapadu i istoku ili su možda kupili kartu samo kao suvenir, ostaje da se vidi... Kako god, sve ovo ukazuje na to da je dogovor o navijackom nenapadanju i te kako snažan i da ga teško može bilo šta narušiti.

Bojkot „delija“ ce, po svemu sudeci, koštati Crvenu zvezdu, ako ne u bodovnom, onda sigurno u finansijskom smislu. Kupovinom 5.500 ulaznica, koliki je kapacitet severa Partizanovog stadiona, a prodajom svega 200 karata, crveno-beli ce biti uskraceni za gotovo 32.500 evra.


No comments:

Post a Comment