.

Monday, May 16, 2011

Đoković bolji od Lendla!

Novak Ðokovic je pobedio Španca Davida Ferera na njegovom terenu u Madridu (6:4, 4:6, 6:3) i tako se domogao polufinala tog Mastersa, a ujedno zabeležio i 30. uzastopnu pobedu. Tim trijumfom prestigao je legendarnog Ivana Lendla, koji je pre 15 godina zabeležio 29 vezanih pobeda.

Iako su ljudi iz ATP-a pomerali granicu Lendlovih pobeda sa 23 na navodno 29, a potom i poništili Novakov trijumf predajom Janka Tipsarevica u polufinalu Serbia Opena, od sinoc je jasno da je Nole bolji od Ceha.
Medutim, za Novaka je, kako sam izjavljuje, bitnije da dobro igra nego što obara rekorde. Zbog toga je sjajno ušao u mec protiv fenomenalnog Španca. Iako je do brejka prvi došao covek koji je ove godine izgubio samo dva meca na šlljaci (oba od Nadala), Nole vec u sledecem gemu vraca istom merom za 2:2. Od tada pa sve do 4:4 igra se gem za gem, kada naš teniser oduzima servis protivniku, a potom rutinski završava set - 6:4.
Novi brejk Ðokovica na startu drugog dela igre slutio je brzi kraj. Medutim, Ferer ne bi bio igrac koji je protiv Novaka imao 3:0 na šljaci kada bi se tek tako predao. Sa tri gema u nizu posle 0:2 dolazi do 3:2, pa je drugi teniser sveta morao da spasava dve brejk lopte pri vodstvu Španca od 4:3. Medutim, ponovo gubi servis u 10 gemu i rezultat je izjednacen - 6:4, 4:6.

Treci set bio je pravi rat nerava. Srecom, živci su prvo popustili Špancu u petom gemu. Ðokovic je nacinio brejk, potom realizvao svoj servis i poveo sa 4:2. To je bio kraj - 6:4, 4:6, 6:3. Upisana je 30. recka na kontu Noleta i nastavljena najlepša srpska teniska bajka! U pohodu na Borgovih 33 i Mekinroovih 39 pobeda prvi sledeci rival je Tomaš Beluci u vecerašnjem polufinalu (ne pre 19 sati). U drugom mecu završnice Madrida sastace se Nadal i Federer (15).

Nenad Zimonjic i Danijel Nestor dugo su pobedivali zajedno, ali su u cetvrtfinalu Mastersa u Madridu udarili jedan na drugog. Srbin je u paru sa Francuzem Mikelom Lodrom slavio protiv Kanadanina i njegovog novog saigraca, Belorusa Maksa Mirnjija - 6:4, 4:6, 10:6. Šesti nosioci igrace u polufinalu protiv Hrvata Marina Cilica i Ivana Ljubicica.

Uoci meca sa Fererom, Novak je slobodno vreme provodio na „fejsbuku“ i „tviteru“. A da bi objasnio fanovima kako održava svoj preplanuli ten, Ðokovic se fotografisao demonstrirajuci suncanje!


No comments:

Post a Comment