.

Sunday, May 1, 2011

I to se dogodilo...NOVAK izgubio!

Samo u zemlji Srbiji možete videti ministra spoljnih poslova kako uklizava uskoro najboljem teniseru planete, a sve to snima CNN.

I dok je Vuk Jeremic komandovao odbranom tima „Zvezda“, Novak Ðokovic je preuzeo kapitensku traku teniske ekipe na terenu FK Dorcol u humanitarnom mecu, gde su prikupljana sredstva za „Doktorovu kulu“, zgradu namenjenoj boravku dece koja se lece na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije i Univerzitetskoj decjoj klinici u Tiršovoj.
- Vidi, Ziki, ti uzmi da trciš po krilu, Janko u napad, Vica isto, a ti, Pinto (urednik sportske redakcije CNN), možeš i ti na krilo ako hoceš. Ajde, idemo, hocu pobedu - pricao je Nole, dok je s druge strane terena glumac Gagi Jovanovic dobacivao.
- Opušteno, ljudi, nema žurbe. Hocete li pripreme jedno mesec dana, pa da pocnemo!?

A sve je pocelo pretrcavanjem železnickih šina, Noleta i ekipe, koji su preprecili put do terena iz teniskog kompleksa na Dorcolu. I krenulo je silovito, poveli su teniseri preko mladog Lajovica (1:0), u nastavku je izjednacio Jestrovic (1:1) na asistenciju Save Miloševica, a prema Noletu, u pitanju je bio cist ofsajd.
- Ljudi, pa ovo nema smisla. Ovo je skandal. Pokradeni smo - pricao je Nole, nakon cega je pozvao dva momka iz publike koji su u nastavku obavljali funkciju linijskih sudija.
I na kraju penali. Novak je insistirao da utakmica ne može da se završi nerešenim rezultatom, tako da je slavila ekipa „Zvezda“ sa 6:5, iako je Milan Kalinic odbranio penal nekadašnjem napadacu Partizana Savi Miloševicu.

U akciji su ucestvovali Savo Miloševic, Bata Mirkovic, Dragan Ciric, Nenad Jestrovic, Goran Bunjevcevic, Nenad Zimonjic, Janko Tipsarevic, Viktor Troicki, Bogdan Obradovic, Kei Nišikori, Milan Kalinic, Gagi Jovanovic i mnogi drugi.

Ministar inostranih poslova Vuk Jeremic na terenu nije izdržao celu utakmicu, ali dok je bio u ekipi, nije se libio i da nekoliko puta ukliza baš Novaku Ðokovicu.
- Nisam planirao da igram, ali eto, ubedili su me i mada nisam neki fudbaler, mislim da se nisam obrukao. Zadovoljan sam, jer pored mene niko nije prešao u odbrani - rekao je Jeremic, koji ce danas podeliti diplomatske pasoše srpskim teniserima i teniserkama.

Zvanicni deo Serbia Opena pocinje danas, dok su u protekla dva dana na programu bile kvalifikacije. Naši najbolji igraci ce na teren verovatno tek sutra (utorak), a vec od danas moci ce da se posmatraju prvi mecevi na turniru, na kome je nagradni fond 416.650 evra, a dobija se i 250 ATP bodova.
Ulaznice za meceve koštaju 900 u dnevnom i 1.300 dinara u nocnom terminu do cetvrtfinala, a potom 2.200 i 3.300 „kinti“ u samoj završnici. Ulaz na kompleks je besplatan.


No comments:

Post a Comment