.

Sunday, May 15, 2011

Obradović je mađioničar

Makabi i Panatinaikos ce sutra (16.30) igrati u finalu ovogodišnje Evrolige! U jucerašnjim polufinalima prvo su Atinjani rutinski savladali Montepaski (77:69), a potom je Makabi odvalio Real - 82:63.

Pobedom nad timom iz Sijene naš strucnjak Željko Obradovic izborio je priliku da postane prvi trener u istoriji koji je osvojio osam titula šampiona Evrope.
- Uvek je teško igrati ovakve utakmice na fajnal foru. Montepaski je odlicna ekipa. Cestitam igracima i našim navijacima koji su nam mnogo pomogli i vec sam okrenut mecu sa Makabijem - izjavio je Obradovic posle utakmice.
Najefikasniji u Željkovom timu bio je Kalates sa 17 poena, a Tepic i Maric nisu igrali. Sa druge strane, Kaukenas je postigao 13, naš Milovan Rakovic tri poena manje, a Marko Jaric uprkos solidnoj minutaži nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

U drugom mecu „ponos Izraela“ je do ubedljivog trijumfa vodio Eidson (19), dok se Macvan nije upisao u strelce. U dresu Madridana najbolji je bio Tomic sa 17 poena, a naš Novica Velickovic nije ulazio u igru.

U dvorani „San Ðordi“ sinoc je bilo mnogo Srba, medu njima i trener Aleksandar Trifunovic i bivši igraci Saša Ðordevic, Dejan Bodiroga i Zoran Savic. Svi su bili zadivljeni Obradovicevim uspehom.

- On igra šah na košarkaškom terenu. Svaka akcija je bila osmišljena, i u napadu i u odbrani. Izgledalo je kao da je sam Obradovic igrao, toliko su ga igraci slušali - složili su se Ðordevic i Bodiroga.

Petak
PAO - Montepaski 77:69
Makabi - Real 82:63
Nedelja
Montepaski - Real 13.30
PAO - Makabi 16.30


No comments:

Post a Comment