.

Sunday, May 15, 2011

Cirkanje na Serbia Openu!!!

Zakon je zakon i mora da se poštuje, bez obzira na to koliko je apsurdan. U Srbiji, odnosno u Beogradu i drugim vecim gradovima, u krugu od jednog kilometra od sportskih borilišta jasno se navodi da je zabranjeno služenje i konzumiranje alkohola.

To, izgleda, nije sprecilo organizatora Serbia Opena da u restoranima koji se nalazu u sklopu kompleksa na Dorcolu poslužuju alkohol, a recimo da malo pivo košta 140 dinara. Upravo zbog toga, kad su našim najboljim teniserima dodeljeni diplomatski pasoši, ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremic izbegao je u poslednjem trenutku šampanjac koji je trebalo da bude poslužen. Neko iz publike je podsetio na incident s predsednikom Tadicem, koji se poslužio penušavim osveženjem na „Marakani“, pa su se konobari okrenuli nazad u kuhinju sa šampanjcem. Da li ce neko u narednim danima podsetiti organizatore Serbia Opena na zabranu tocenja i konzumiranja alkohola u blizini sportskih borilišta, ostaje da se vidi, a pobednik ATP turnira u Beogradu uvek može da proslavi bezalkoholnim šampanjcem.

CLAN 18

„Zabranjena je prodaja ili konzumiranje alkoholnih pica u sportskom objektu i na udaljenosti do jednog kilometra od njega u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, a u ostalim mestima do 300 metara za vreme održavanja sportske priredbe“.


No comments:

Post a Comment