.

Tuesday, May 10, 2011

Mančester do finala bez Vidića!

Mancester junajted je na fascinantan nacin izborio plasman u trece finale Lige šampiona u prethodne cetiri sezone!

Nakon što je pre sedam dana u prvom mecu u Gelzenkirhenu slavio sa 2:0, engleski gigant je sinoc na „Old Trafordu“ bez Nemanje Vidica, kog je Ferguson odmarao, potvrdio dominaciju i razbio Šalke sa 4:1 (2:1).

„Ðavoli“ ce 28. maja u odlucujucem okršaju na „Vembliju“ imati jedinstvenu priliku da se osvete Barseloni za poraz iz 2009. godine.
Iako je Ferguson na teren izveo kombinovani tim (Vidic, Gigs, Ernandez na klupi, Runi i Ferdinand na tribinama) Šalke nije imao nikakve šanse... Junajted se bolje kretao, stvarao šanse i lomio rivala. Goleadu na „Teatru snova“ najavio je Valensija koji je u 26. minutu zatrsao mrežu Nojera. Samo pet minuta kasnije isto je ucinio Gibson posle loše intervencije jednog od najboljih golmana današnjice. Utešni pogodak za goste delo je Hurada. U nastavku susreta lukavi škotski strucnjak je procenio da nema potrebe da u igru uvodi kapitena i najboljeg igraca vec je šansu pružio Evri, Ovenu i Fleceru. Ofanzivna igra Mancestera donela je još golova u mreži Nojera, a oba puta strelac je bio Brazilac Anderson.

Ser Aleks nije krio zadovoljstvo posle velike pobede.
- Prošle noci nisam mogao da spavam jer sam razmišljao koji tim da izvedem. Budio sam se cak cetiri puta, ali su me momci ucinili ponosnim. Barselona jeste fantastican tim, ipak, verujem da možemo da osvojimo Ligu šampiona zahvaljujuci neverovatnom potencijalu - optimista je Ferguson.


No comments:

Post a Comment