.

Saturday, May 14, 2011

Novak stigao Lendla!

Novak Ðokovic je u Madridu potvrdio da mu je mesto medu velikanima svetskog tenisa. Posle 25 godina (1986) izjednacen je rekord Ivana Lendla od 29 vezanih pobeda na startu sezone.

Pred Noletom je juce pao i Španac Lopez sa 6:1, 6:2. Najboljem srpskom igracu bilo je potrebno svega 50 minuta kako bi sa terena pocistio svog protivnika, a u cetvrtfinalu ce se danas (21) susresti sa još jednim Špancem, i to Davidom Fererom, koji je kasno sinoc pobedio Ukrajinca Sergeja Stahovskog - 6:3, 7:6.
- Znam da trenutno igram sjajno, ali uvek postoji prostor za napredak, nikada ne možete da budete savršeni. Lako osvajam gemove na svoj servis, zbog toga sam srecan. To je ohrabrujuca cinjenica za predstojece meceve, narocito na šljakastoj podlozi. Zaista ne razmišljam o rekordima ili eventualnom finalu sa Nadalom u nedelju - rekao je Ðokovic.
Ne treba zaboraviti da je Ferer ove sezone došao do dva finala turnira u šljaci, u Barseloni i Monte Karlu, gde ga je oba puta zaustavio Nadal, tako da ce za Ðokovica to biti najveci izazov na šljaci ove sezone. Naravno, u slucaju trijumfa oborice Lendlov rekord i krenuti u poteru za Bjornom Borgom (33) i Džonom Mekinroom (42) po broju uzastopnih pobeda.


No comments:

Post a Comment